Vanuit het Medical Delta Living Labs programma worden op dit moment vijf Living Labs, verspreid over drie  thema’s, opgezet en doorontwikkeld, gericht op het stimuleren en versnellen van zorginnnovaties. Living Labs zijn organisaties in beweging, en geen Living Lab is hetzelfde. Om deelnemers aan de verschillende Living Labs te helpen in het organiseren van hun eigen Lab, is er sinds kort de Living Lab Academy. Hier kunnen praktijkervaringen uitgewisseld en trainingen gevolgd worden.

KENNIS DELEN EN LEREN VAN ELKAAR

Het doel van de Medical Delta Living Lab Academy is het uitwisselen van kennis en praktijkervaringen, het verzamelen van succesformules van soortgelijke initiatieven en het aanbieden van trainingen in bijvoorbeeld business development. Via EIT Health (European Institute of Innovation & Technology) biedt Medical Delta toegang tot de ervaringen van Living Labs in andere regio’s en landen.

Begin december vond in Londen de EIT Health Summit plaats. Medical Delta Living Labs was virtueel aanwezig met de introductie film van de Living Labs.

VOOR WIE

Alle partners van de Medical Delta Living Labs zijn welkom op de activiteiten van de Living Lab Academy. Daarnaast worden bijeenkomsten georganiseerd die ook interessant zijn voor partijen die overwegen om een rol te gaan spelen in een Living Lab.

ACTUELE ACTIVITEITEN

In de komende maanden zal Medical Delta meer activiteiten organiseren om ervaringen in de Living Labs uit te wisselen.
We houden je hiervan op de hoogte.